Haarlijn NAJAAR/WINTER 2022

De Haarmodelijn van de Gezamenlijke Nederlandse kappers heet dit seizoen ‘BOOGIE’!


Massievere contourlijnen, langere lengtes in de nek, volle kleuren met opvallende ton-sur-ton banen en vooral heel veel flexibiliteit in styling: met BOOGIE, geeft het team van Hair by Chantelle een meer dan vette knipoog naar het einde van de seventies. “Right on!”
 

Als er één periode is geweest waarin je je qua uiterlijk helemaal kon uitleven, dan was het wel aan het eind van de jaren 70. Er was toen een explosie van creativiteit op het gebied van dans, interieur, fashion en muziek. Denk aan stromingen zoals de glamrock, de punk en… de disco!
 

Het is niet gek dat invloeden uit dit tijdperk zich aandienen op het moment dat na een ingehouden periode alles weer kan en mag. Je ziet ze terug in hippe interieurs, in de muziek en in fashion: een bekend sportmerk brengt zelfs weer gloednieuwe rollerskates op de markt!

VOLUME, VOLUME EN NOG MEER VOLUME

Ook in de haarmode zie je duidelijke invloeden uit de late jaren 70 terug – maar vanzelfsprekend door ons professionele team helemaal vertaald naar het hier en nu. Denk je aan kapsels uit die tijd, dan denk je vooral aan enorme haarbossen met veel volume. Dat was mede te danken aan de komst van de föhn met pistoolhandgreep: naast de televisie het meest populaire huishoudelijke apparaat in die tijd.


Andere jarenzeventigkenmerken die herkenbaar zijn in BOOGIE zijn de langere lengtes in de nek (‘matjes’ anno 2022) en de vele grote golven en krullen. En leuk voor de mannen: de snor maakt een comeback! Uiteraard netjes getrimd en very stylish!

 

Kleur
Na een aantal fashionseizoenen met poederige pastels breekt weer een periode met volle rijke kleuren aan. Denk aan pure chocola, caramel en hazelnoot, maar ook aan roest en koper. Als kenmerkend accent zie je daarin brede lichtere banen die de kleurexperts van Hair by Chantelle aanbrengen via de zogenaamde skunk-techniek. Leuk weetje: deze kleurtechniek dankt zijn naam aan… het stinkdier (‘skunk’ in het Engels)! Dat beestje heeft namelijk twee brede witte strepen over zijn rug lopen.

Een andere trend is het toevoegen van een vleug teal (groenblauw) aan zeer donkere tinten. Dat geeft een look meteen meer kracht en uitstraling.

 

Move, baby, move
Als je lekker uit je dak wilt gaan op de dansvloer, dan moet je haar natuurlijk lekker meebewegen. Daarom wordt dit najaar het seizoen van de klei, texture- en zoutsprays die je haar alle benodigde volume en stevigheid geven, maar het evengoed lekker laten bouncen. En het leuke is: doordat je haar zo flexibel blijft, kun je het in no time restylen naar een andere look. Gewoon even je handen erin en klaar. Hebben, die producten? Ook daarvoor is Hair by Chantelle the place to be. Get up and BOOGIE!

 

Welk kapsel laat jou dit seizoen shinen? 
Heb je zin gekregen in een nieuwe look? Laat je informeren in onze salon en ervaar wat een goed geknipt kapsel en een nieuwe haarkleur voor je doet.

 

Tot gauw!
Groetjes, team Hair by Chantelle

 

De Haarmodelijn najaar – winter 2022 is mogelijk gemaakt door L’ANZA en KIS Haircare en Koninklijke ANKO | FNV Mooi | CNV 
Foto’s Haarmodelijn najaar – winter 2022 | Fotograaf Richard Monsieurs

We are sorry, but your browser is too old

Please update your browser, or try one of these: